בגדים מכובסים בתשעת הימים

השאלה:

1) האם לא ללבוש בגדים מכובסים בתשעת הימים זה איסור או שזה רק מנהג?
2) איך אפשר לא ללבוש בגדים מכובסים בתשעת הימים ועם זאת לא להיות מסריח מזיעה? כי ממש חם ואם לובשים את אותו בגד עוד פעם אפשר להיות מסריח
3) יש באיסור/במנהג הזה הבדל בין אשכנזים לספרדים ולאשכנזים חסידים?
4) ממתי האיסור/המנהג מתחיל? מיום שני או מיום שלישי

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) זהו איסור ומנהג יחדיו.
2) בגדים תחתונים מחליפים כנהוג. בגדים עליונים יש הנוהגים ללבוש את הבגדים הנחוצים קודם תשעת הימים ובימים אלו משתמשים רק מאלה שהכינו ולבשו מקודם. בכל מקרה אם הבגדים מלוכלכים או מסריחים יש להחליפם.
3) אשכנזים נוהגים כל תשעת הימים ספרדים שבוע שחל בו בלבד.
4) האיסור מתחיל מתחילת א' מנחם אב לאשכנזים וממוצ"ש לספרדים.