בר מצוה בתשעת הימים

השאלה: שלום לרב תודה על תשובתך לגבי בר מצווה בשבת חזון (תאריך יום הבר מצווה הוא ח אב תשע"ט). שאלתי היא- איך נוכל לציין את תאריך הבר מצוה בתשעת הימים? סעודת מצווה? עלייה לכותל להנחת תפילין? מה אפשרי? (אנחנו אשכנזים). האם זה בכלל אפשרי?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ה' אייר תשע"ח 16:08

כמובן שיניח תפילין (בכותל או שלא בכותל לשיקולכם) וצריך לעשות סעודת מצוה על בשר ויין ללא ריקודים ונגינה אבל מותר לשיר בפה וכמובן שראוי לדרוש בדברי תורה ואת הסעודה יש לעשות לפני חצות היום כדי שלא לעשות סעודה גדולה בערב שבת.