ברכת שהחיינו על פירות שירקבו עד שבת

השאלה:

קראתי שיש להחמיר באכילת פירות חדשים בשלושת השבועות. יעדיף לאכלם בשבת. שאלתי היא, אם כבר קנינו את הפירות לפני שקראתי את ההלכה, וכעת אני נמצאים ביום ראשון. האם ניתן לאכלם? או שמא יש לחכות רק לשבת אפילו שיעבור שבוע ויש חשש שעד שבת הפירות יתקלקלו.. תודה מראש על התשובה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"א תמוז תש"פ 10:45

שלום וברכה

פסק השולחן ערוך אורח חיים הלכות תשעה באב ושאר תעניות סימן תקנא  סע' יז :
 'טוב ליזהר מלומר שהחיינו בין המצרים על פרי או על מלבוש, אבל על פדיון הבן אומר,  ולא יחמיץ המצוה, (וכן בפרי שלא ימצא אחר ט' באב, מותר לברך ולאכלו בין המצרים) '

המשנה ברורה כתב שראוי להמתין עד שבת.

אך המשנה ברורה ס"ק  קא כתב :
'ומיירי שלא יכול לשמור הפרי עד שבת מפני שיתקלקל כגון גודגדניות קטנות דאל"ה יקחהו בחול וישמרהו עד שבת:'

הרי למעשה אם הפירות ירקבו עד שבת הרי שניתן לאכול ולברך שהחיינו אף קודם שבת.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי