חידוש בגד ב 3 השבועות

השאלה:

שלום,

קניתי בגד אתמול (ערב צום י"ז בתמוז) ורציתי לדעת האם מותר לי לחדש אותו ב 3 השבועות- לפני 9 הימים. אני צריכה אותו לאירוע.

אציין שאני לא נוהגת לברך שהחיינו בעת לבישת בגד חדש כיוון שזה משהו שאינו נדיר אצלי.

תודה רבה ושבוע טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 6:08:43 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

יש שני נימוקים מדוע לא לובשים בגדים חדשים. א. ברכת שהחיינו ב. עצם השמחה בבגד חדש. מכיוון שאין הכרעה ברורה נהגו ברוב המקומות לא ללבוש בגדים חדשים אפילו שאין בהם ברכת שהחיינו. לצורך גדול התירו. במקרה הנזכר לא ראיתי את הצורך הגדול להתיר לבישת בגד חדש.