כביסה במוצאי ט' באב

השאלה:

לכבוד הרב שלום
למקרה שח"ו לא ייבנה ביהמ"ק אנו עתידים לנסוע בע"ה בי באב בשעות הערב לנופש משפחתי , מטעם קהילתנו יש לנו אירוע מחצות י באב, באופן טבעי, יצטבר לי הרבה מאד כביסה ( 5 ילדים כ"י ), שאת רובה אין בכוונתי לקחת איתי, אך השארתו למשך עוד שבוע וחצי בסל כביסה עלול לגרום לריחות לא נעימים שעלולים להידבק בבגדים וכתמים.

האם מותר להתחיל ולכבס בערב/ בבוקר את מה שאין הכוונתי לקחת עימי? על מנת שלא יעלו עובש וכד? מגבות וכו?

את הגדים שאני מתכוונת לקחת עמי, אני יכולה לקחת גם מלוכלכים מכיוון שיש באפשרותי לכבס שם.

תודה רבה
שנזכה לבניין בית המקדש במהרה בימינו

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם מטרות הכיבוס היא למנוע נזק או צחנה הוא מותר