לבישת בגדים לפני תשעת הימים

השאלה:

א. בעבר נהגתי ללבוש בגדים כהכנה לתשעת הימים לרגע אחד בלבד. לאחרונה ראיתי שיש רבנים המדברים על חצי שעה או שעה. האם יש לנ"ל מקור ומה דעת הרב. אציין כי אני איסטניס למדי ועצם העובדה שהחולצה המגוהצת והמקופלת תחזור לארון אחרי הלבישה הרגעית כשאינה מקופלת היא היכר עבורי לתשעת הימים.

ב.מסיבות טכניות של מועדי כביסה עבודה וחופשות יהיה יותר נוח אם אשתי תעשה עבורי את לבישת הבגדים. רציתי לוודא כי אין קפידה שהאדם עצמו יעשה וכן שאין בלבישה קצרה כזאת (בבית בצנעה) משום חשש לא יהיה כלי גבר על אישה.

שייבנה המקדש בקרוב ולא נזדקק לשאלה זו

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. לגבי הלבישה ניתן לעשות זאת לזמן קצר שלפי הרגלך הבגד לא
נחשב כמי שיצא מן הכביסה. .
ב. לא נראה לי שזו דרך שימוש נכונה, יש בכך לא ילבש