נשואין ליל ראש חודש מנחם אב

השאלה:

בני קבע חתונה ביום 28.7.22 למנינם אצלנו זה יוצא כט תמוז אמרו לו שאז צריך לחתום על הכתובה עד שעה חמש אבל חופה אפשר גם לעשות בשעה שמונה בערב שאז כבר א באב . האומנםכך ? אודה על תשובה מהירה כי ייתכנו השלכות לתשובה תודה שמעון

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ד' אדר ב תשפ"ב 16:21

שלום

אין אפשרות כזו , העיקר היא קידושין והנישואין שלא יהיו בזמנים האסורים

לדעת הספרדים אין נושאים נשים מראש חודש אב, ולדעת האשכנזים כבר מי"ז בתמוז אין נושאים נשים.

כפי שנפסק בשולחן ערוך אורח חיים הלכות תשעה באב ושאר תעניות סימן תקנא סעיף ב:
מר"ח עד התענית ממעטים במשא ובמתן  ובבנין שמחה, ...... ואין נושאים  נשים ואין עושין סעודת אירוסין, אבל ליארס בלא סעודה מותר, ואפילו בט' באב עצמו מותר ליארס,  שלא יקדמנו אחר. הגה:  ונוהגין להחמיר שאין נושאים מי"ז בתמוז ואילך, עד אחר ט' באב (מנהגים).

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי