ראש חודש אב שחל בערב שבת

השאלה:

השנה ראש חודש אב חל ביום ששי ורציתי לדעת מכבוד הרב כמה דברים:

1)האם השנה מותר ביום ששי שזה גם ראש חודש להסתפר ולהתגלח לכבוד שבת? כי זה גם יום ששי וגם ראש חודש

2)האם השנה מותר בראש חודש לאכול בשר? כי השנה ראש חודש יוצא ביום ששי

3)האם יש בתשובות לשאלה 1 ולשאלה 2 הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

2-1. משנכנס אב ממעטין בשמחה, הכוונה לר"ח אב. כל מנהגי האבלות מתחיל בר"ח

3. הספרדים נמנעים מבשר ותספורת רק בשבוע שלח בו ת"ב השנה אין שבוע כזה