רכב חדש בתשעת הימים

השאלה:

שלום,

קניתי רכב חדש והייתי אמור לקבל אותו לפני ראש חודש אב. מסירת הרכב נתעכבה. האם לבקש לדחות את קבלת הרכב לאחרי תשעת הימים?

הערה- נולדה לנו במזל טוב תינוקת ולכן קנינו רכב חדש שבו יש מספיק מקום לכל הילדים להיות חגורים. אבל ככל הנראה לא תהיה לנו נסיעה משפחתית במהלך תשעת הימים

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מותר לברך הטוב והמטיב עד ר"ח אב. וכיון שאתם משפחה הייתם צריכים לברך הטוב והמטיב ולא שהחיינו.
אך החל מר"ח אב ממעטים בשמחה וכמו שלא בונים בית להרווחה אלא רק לצורך כך נראה דינה מכונית החלפת רכב ישן בחדש הוא בדרך כל הרווחה, אלא א"כ הרכב הישן כבר נמכר ואדם זקוק לרכב לצורך עבודתו