שלושת השבועות

השאלה:

שלום.

1. האם מותר לקנות בגדים ולהתחדש בהם טרם ר"ח אב?
2. הוצאתי רישיון לפני 4 חוד´ ונגמר לי המלווה לפני חודש, אולם טרם נהגתי לבדי ברכב. האם עדיף להמנע בשלושת השבועות בשינוי הרגלי הנסיעה, כלומר לא להתחיל לנסוע לבד, משום מידת הדין?
3. האם מותר ללכת להופעת סטנדאפ בימי בין המצרים?
4. מותר לצאת לסרט?

תודה וצום מועיל בע"ה :)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 2:54:29 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אין להתחדש בבגדים בשלשת השבועות, אפשר לחדש רק בשבת עד ראש חודש אב.
2. אם אתה מרגיש שכל שינוי הוא סיכון בשבילך אל תשנה עד אחר ט´ באב, אם אתה כבר בטוח בנסיעתך ללא חשש, אפשר לשנות. בכל מקרה כדאי מלווה ביחוד בימים אלו.
3. אם זה מצחיק ומיועד לשעשוע אין זה ראוי בימים אלו.
4. אם זה סרט חינוכי שאין בו מראות אסורים, ואין בו שירים משמחים אפשר לראות בשלשת השבועות, אם הוא לא חינוכי אסור כל השנה.