הדלקת נרות בבית חמי וחמותי

השאלה: לכבוד הרבנים שלום וברכה!

אני ואשתי מתגוררים מזה שנה בבית הוריה. אנו אוכלים ביחד באותו שולחן, ישנים באותו הבית ומשתתפים בהוצאות המחיה. ברצוני לדעת מה עלי לעשות בעניין הדלקת נרות חנוכה? עד היום הבנתי שאין שום בעיה ואני יוצא ידי חובה בהדלקת חמי אם הוא מכוון עלי. אך אתמול חמי אמר לי שהוא למד שעלי להשתתף בשקל או להדליק בנפרד. האם זה נכון? האם אני לא יכול לסמוך על ההדלקה שלו? שכן כולנו בבית אחד...
אציין שאנו ספרדים, ואני ממוצא תימני.

באותו הקשר ברצוני לדעת לעניין המשפט "נר איש וביתו" - האם המילה ביתו כוונתה לפי "משפחה" או לפי כל מישמתגורר באותו הבית.

אודה על תשובתך! בברכת חג שמח ותודה מראש, אלירן.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 8:32:58 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם יש לכם יחידת דיור שלכם, אתם צריכים להדליק ביחידה, אולם אם זה חדר רגיל בתוך הבית ואתם כרגיל אוכלים עם החותן אין צורך בהדלקה נפרדת, (בני אשכנז מדליקים מדין המהדרין).

חנוכה שמח