זמני הדלקת נרות חנוכה ותפלת ערבית

השאלה:

שלום כבוד הרב,
בדרך כלל יוצא לי להתפלל ערבית בצאת הכוכבים או קרוב לה אבל איני מקפיד בכך ולמעשה פשוט מתפלל בהזדמנות הראשונה שבא לידי.
1. בחנוכה אדליק את הנרות בצאת הכוכבים אז מתי אני צריך להתפלל ערבית?
2.ואם התשובה היא שצריך להקדים ערבית מה אעשה אם אין לי מניין קרוב לבית שיקדים ערבית כדי שאספיק להדליק בצאת הכוכבים, האם יהא עדיף בכל זאת להתפלל ואז אדליק כ 5 עד 20 דקות אחרי צאת כוכבים או להדליק בזמן ולהתפלל מאוחר יותר?
3.אם בכל סיבה שהיא לא אוכל להגיע לבית כדי להדליק בזמן,(אולי יותר מי חצי שעה אחרי הזמן) האם עדיך שאשתי תוציא אותי בידי חובה בזמן או שאדליק מאוחר יותר?
תודה מראש

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. אם יש לך מניין לאחר זמן הדלקת נרות תדליק ואח"כ תלך להתפלל אם יש לך מנין לפני זמן הדלקת נרות תדליק אחרי התפילה
2. אן אין לך מניין ואתה מתפלל ביחידות תדליק בזמן ואח"כ להתפלל ערבית (משנ"ב סי' תרעב ס"א).
3. אומנם עדיף שאשתך תדליק בברכה בזמן הנכון.אך י"א שיש חשיבות לכך שכל המשפחה מתכנסת יחד להדלקת נרות אם האיחור לא גדול מיד שהרחוב עדיין הומה מאנשים בדיעבד אתה יכול להדליק