פלג המנחה בחנוכה

השאלה:

1) אם אדם יוצא מביתו אחרי פלג המנחה אבל אמור לחזור מאוחר בערב האם מותר לו להדליק נרות חנוכה כבר בפלג המנחה עם ברכה או שעדיף שידליק נרות בברכה אחרי שחוזר לביתו בערב?

2) אם מותר לו להדליק בפלג המנחה עם ברכה האם הוא אמור להתפלל אז ערבית?

3) האם בתשובות לשאלה 1 ולשאלה 2 יש הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים והאם גם יש הבדל אם הוא נמצא לבדו או עם בני משפחתו?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) בפלג המנחה בברכה.
2) לא, בדר"כ איננו מתפללים ערבית בפלג המנחה, והדלקת נרות אינה שייכת לערבית.
3) לא.