אם מניקה

השאלה: שלום!
אני אמא לתינוקת בת חודשיים שרק יונקת, מה ההלכה לגבי הצום ביום הכיפורים במקרה זה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 1:49:19 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב להולדת הבת, תזכו לגדלה לתורה חופה ומעשים טובים.
מיניקות מתענות ומשלימות ביום הכיפורים. אולם אם יש חשש שיחסר חלב לקראת סוף הצום אפשר לשתות לשעורין (פחות מ 40 סמ"ק כל 5 דקות). אבל אם תנוחי היטב כל הצום, ואולי אפילו במזגן (אם יצטרכו), וכמו כן אפשר לשאוב מנה אחת של חלב בערב יוה"כ, שיהיה מוכן לתקנוקת. רוב הסיכויים אצל אשה בריאה שלא תצטרך לשתות, ותוכל לעבור את הצום בבריאות והקב"ה יחתום אותנו לשנה טובה.