האם לצום בחודש השביעי?

השאלה:

שמי הילה, אני בתחילת חודש שביעי והרופאה אמרה לי לא לצום לפחות לשתות כי אני עלולה להתייבש ולגרום לצירים מוקדמים. מה עליי לעשות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 6:54:16 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שהכל יעבור בשלום.

אם אין בעיות מיוחדות (סוכר, לח"ד וכו´) רוב הנשים יכולות לצום, בייחוד שהן שוכבות במטה כל היום, הטיפול בילדים יעשה על ידי האיש. ובמצב כזה לא סביר התייבשות. אבל אם את מרגישה מעט סחרחורות תשתי בשיעורים 40 סמ"ק כל 9 דקות. כדאי לשתות מיץ ענבים שהוא מגביר סוכר. כמו כן כדאי כבר בט´ תשרי לשתות הרבה מיץ ענבים.

חתימה טובה