האם עליי לצום בכיפור

השאלה: אני בת 31, סובלת מחומציות קיבה מוגברת, כעת הרה שבוע 23. לפני ההריון שתיתי כדורים מסויימים לטיפול בבעיה (לא זוכרת את שמם) ובעקבות ההריון החליפו לי את הכדור לגסטרו. כדי להימנע מסבל ביום יום אני אוכל כל שעתיים שלוש ולא החומציות המוגברת עולה בוושט וגורמת לי לכאבים בחזה ולחולשה.
חשוב לציין שבהריונות הקודמים צמתי צום מלא ואין הבעיה קשורה להריון.
אשמח לתשובתך.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 3:37:27 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עליך לפנות לרופא המטפל ולשאול האם מותר לך לצום או לא. ואם יאמר שאסור לך לצום (כפי מה שנראה לי) אזי תשתי כמות של 35 סמ"ק מים ו/או לחם בכמות של 27סמ"ק כל 9 דקות.