הנקה ביום כיפור

השאלה: שלום,
אשתי מניקה, כיום הילד בן 4 חודשים הייתי רוצה לדעת האם ביום כיפור אשתי תוכל להמשיך להניק את הוולד ולשתות ?
ואם כן לשתות אז איך וכמה ?
הפחד הוא שאם אשתי לא תשתה אזי כמות החלב יקטן, ואם היא לא תניק את הילד אזי יווצר לה גודש ואחרי זה כמות החלב גם תקטן ?

בברכה, ארז

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 3:00:11 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

האשה צריכה לנוח טוב, לא ללכת לבית כנסת, ולהיות עם התינוק בבית, ואי"ה הכל יעבור בשלום ללא פגע.
אם חלילה מרגישה סחרחורות עגולים בעינים, חוסר בחלב, תתחיל לשתות לשעורים, 40 סמ"ק (צריך למדוד כבר היום, על ידי בקבוק תינוק) כל 9 דקות.

חתימה טובה