הנקה וכיפורים

השאלה: שלום...אני אישה מניקה חודשיים אחרי הלידה הילד שלי לא אוכל כלום חוץ מהנקה...האם אני צריכה לצום?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 1:23:15 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לגבי הצום דינךככל יולדת רגילה, מכך נגזר שאין להפסיק את ההנקה ועל כן עליך להשתדל לנוח היטב כל היום, מתחילתו לא ללכת לבית הכנסת אלא לשכב בבית ולנוח היטב. אם במהלך הצום תרגיש חולשה או בעיות בהנקה תתחילי לאכול ולשתות בשיעורים. שתיה עד 40 סמ"ק כל 5 דקות. אכילה עד 30 סמ"ק כל 5 דקות, בסה"כ זה נותן אפשרות לכמות גדולה של נוזלים.

חתימה טובה