התעלפות

השאלה: שלום

בתי בת תשע עשרה התעלפה בשנה שעברה ביום כפור, וגם בקיץ הזה היא התעלפה פעם אחת, ופעם כמעט התעלפה. איך להתנהג ביום כפור הזה, האם לתת לה לשתות פחות מכשיעור, או שתצום כרגיל וכו´.
אם התשובה לתת לה לשתות פחות מכשיעור, מה השיעורים וכו´?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 1:52:03 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אדם שהתעלף פעם אין זה מונע ממנו לצום. צריך לגשת לרופא שיסביר מה קרה ומדוע היו התעלפויות (יתכן שזה היה מקומי, ויתכן שזה איזה מחלה), על כן לפני קביעת ההלכה צריך לקבל חוות דעת רפואית על מצב בריאות הבת והאם לדעת הרופא היא יכולה לצום.

חתימה טובה