חולה ביום הכיפורים

השאלה:

שלום כבוד הרב קודם כל שיהיה צום קל וגמר חתימה טובה השאלה שלי היא שאני כבר מספר ימים סובל משלשולים וחום שעולה ויורד רציתי לדעת מה עליי לעשות בצום מחר תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ט' תשרי תשע"ח 11:53

ברור לי שאתה חייב לשתות לשיעורים, ועדיף משקה מזין שלא משלשל. אבל איני רופא ורצוי מאד שתיגש לרופא או תטלפן אליו ותברר האם שתיה בשיעורים תספיק לך או שאתה צריך לשתות הרבה יותר כדי שלא שלא תיכנס לסכנת חיים ח"ו. לכן תזדרז ותתקשר לרופא ותשאל אותו אם אתה חייב גם לאכול ואם די בשיעורים או שצריך לאכול יותר. רפואה שלמה.