יולדת ביום הכיפורים

השאלה: שלום רב,
ילדתי את בתי בכד´ אלול לפני כשבוע ויומיים.
רציתי לדעת מה חל עלי בצום יום הכיפורים?
ברצוני לציין שאני מניקה באופן מלא..
ברצוני גם לדעת אם מותר לי לשאוב במשאבה ידנית ביום הכיפורים ובכללי בשבת עקב גודש שגורם לכאבים ולקושי בהנקה.

תודה רבה!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 1:46:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב שתזכו לגדלה לתורה חופה ומעשים טובים.

באופן עקרוני יולדת (לאחר שבעה ימים) צריכה להתענות. אלא א"כ יש חשש שהחלב יפסק. על כן יש להשתדל לנוח כל היום הקדוש ואז רגילות שהחלב לא יפסק (אצל יולדת בריאה), אולם אם מרגישים שיש בעיות בחלב אפשר לשתות עד 40 סמ"ק כל 5 דקות. כמו כן אפשר לשאוב לפני יום כיפורים ארוחה אחת ולתת אותה לתנוקת ביום כיפורים.
שאיבה בשבת עדיף לכיור שהולך לאיבוד. אם הדבר בלתי אפשרי אפשר במשאבה ידנית בשבת ויש לשאוב כמות קטנה כל פעם ולשפוך, או לשים דבר מה הפוסל את החלב.

חתימה טובה