יום כיפור ועוד

השאלה: עוד לא הבנתי את הקטע של יום הדיין ויום כיפור הרי אומרים שצריך לבקש סליחה ביום הדיין אז גם בכיפור ולמה צריך לבקש שוב פעם ?
שאלה נוספת: האם מותר לשטוף פניים ביום הצום של כיפור

שאלה נוספת: היום הולדת שלי זה יוצא ב ט תשרי אז אני רוצה לשאול האם מותר לחגוג בלי אוכל ובלי מוזיקה ולבקש משאלה ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 7:14:56 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

א. ראש השנה הוא יום המלכת הקב"ה, ללא בקשת סליחה פרטית, אלא אנו הופכים להיות עבדי המלך וממילא יש דין של מלך,. ביום הכיפורים הדין הוא על כל המעשים שעשינו ולא עשינו באופן פרטי, האם חטאנו במעשים מסויימים או לא.
ב. מותר רק להעביר יד לחה על הפנים, אבל לא רחיצה במים.
ג. יום הולדת הוא זמן מצויין לעשות חשבון נפש האם עמדת בציפיות שלך ממך, וכיצד אתה יכול לשפר מעשיך.

חתימה טובה