יום כיפור למיניקה

השאלה: נולדה לנו בת לפני כחודשיים , לתינוקת רגישות לחלבון חלב ולכן לא ניתן לתת לה מטרנה ותחליפי חלב למיניהם והיא יונקת בלבד (100% הנקה) .
האם אשתי צריכה לצום ביום כיפור ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 3:46:29 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי הבנתי האשה איננה חולה אלא אשה בריאה שמניקה והחשש שמא לא יספיק חלב לתינוקת ומאידך שמא יגמר החלב במהלך הצום. נראה שכיוון ששאלתך הוקדמה הרי שיכולים לאגור חלב כבר כעת על מנת שיהא זמין במשך הצום, ולא תצטרך להניק כל הזמן, מאידך צריך לדאוג שהחלב לא יפסק במהלך היום הקדוש, על כן על אשתך לשכב לנוח בבית, ועליך לסייע בידה, ואי"ה באופן זה יהא מספיק חלב לתינוקת ומאידך אצל האמא לא ייבש החלב. אולם אם למרות הכל יש התייבשות אפשר להתחיל לשתות פחות פחות משיעור (כ - 35 סמ"ק) כל 5 דקות.

כתיבה וחתימה טובה