לסלוח

השאלה: שלום כבוד הרב...
אנחנו ממש מתקרבים ליום כיפור... וכל יהודי צריך להגיע ליום הזה נקי.. ואני לא יודעת אם אני יכולה להגיע נקיה אם אני לא מסוגלת לסלוח לאנשים שאמורים להיות הכי קרובים לי בעולם.. ההורים שלי.. אינלי מקום בלב לסלוח להם...
אני הייתי צכה כבר לפני בערך חודש להתחיל שירות ולא התחלתי בגלל שהם לא נתנו לי... ועשו לי ממש צרות.. ואני שבתתי חודש בבית בוכה וכואבת בחדר.. בקושי אכלתי ושתיתי ונהייתי אפילו חולה לשבוע.. ולא ממש היה אכפת להם..
מה אני עושה כדי לסלוח להם.. אני רוצה לולא מצליחה.. הם לא נתנו לי לעשות את הדבר שרציתי ויתר מכללל...
וגם לא יכולה חלסלוח למורה ולמנהלת שהיו לי בתיכון.. הם ננסו לי לקחו לי תפךלאון שלי וחיטטו לי בדברים הכי אישיים שלי.. זה היה השנה ולאינלי מקום לסלוח.. לא מצליחחה...
כבוד הרב תעזור לי... מה אני כולה לעשות??
שנה טובה שבעז"ה נשמע רק בשורות טובות...=]

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 7:49:22 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יכול לייעץ לך בדברים כאלו. יש לגשת לרב מקורב אליך שיסביר לך כיצד להתקדם בבקשת הסליחה ויישוב ההדורים. עצות מרחוק לא מועילות ללא הכרה אישית. על כן חפשי בסביבתך הקרובה דמות שאת יכולה להתייעץ איתו ואולי יוכל לסייע בידך.

שנה טובה