מעוברת ומינקת ביו"כ

השאלה:

א. מעוברת בחודש השמיני שמקבלת צירים מוקדמים בצום האם מותרת לשתות ולאכול בשיעורים?
ב.מניקה שחלבה יפסק אם לא תשתה האם מותרת לשתות בשיעורים?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מעוברת שחשה ביוכ"פ צירים חזקים יותר או תכופים יותר מהרגיל צריכה לאכול ולשתות בשיעורים מאכלים ומשקים המכילים סוכר (לא דייט אלא כגון מיץ ענבים) אם השיעורים לא מספיקים למנוע את הצירים יש לאכול בתכיפות רבה יותר ולשתות בכפית זו אחר זו.
מינקת שמרגישה שהחלב לא מספיק כגון שאחרי הנקות חוזרות התינוק בוכה לעתים תכופות יותר והחלב הוא מזונו העיקרי צריכה לאכול לשיעורים ובעיקר לשתות משקה מזין בכפית זו אחר זו