מריחת אל תוש ביוה"כ

השאלה: שלום לכבוד הרב, שאלה קצת דחופה, ליום כיפור: אנחנו ככה"נ נתפלל בע"ה בשטח פתוח ביום כיפור. באיזורי יש לא מעט יתושים בתקופה הזו. רציתי לדעת אם מותר להשתמש בתכשיר נוזלי לדחיית יתושים, שמורחים על הגוף (אל-תוש/ סנו-די וכד') ביום כיפור. יודגש כי זהו תכשיר נוזלי (לא צמיגי), שסכים בו את העור תודה רבה וגמח"ט

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ט' תשרי תשפ"א 9:21

כפי שהורה הראשל"צ שלמה עמר הי"ו לגבי מריחת אלכוג'יל, כיון שאין מדובר בסיכה ואין כאן מריחת משחה אלא לצורך אחר - מותר.