נטילת תרופות ביום הכיפורים

השאלה:

כבוד הרב שלום:
לפני חמישה חודשים לקיתי בדכאון,מאז אני מטופלת תרופתית בתרופה בשם "איקס אל" 3 כדורים ביום , ב"ליקבריום" 4 כדורים ליום ולפני השינה "אימובן"1 ןחצי "רמרון ".מצבי השתפר ב"ה אך עדיין לא יציב ויש תנודות.
הרופא הפסיכיאטר טוען בתקיפות שעלי ליטול את התרופות והפסקה לא מומלצת , מה כן שלאחר מכן עלי לנסוע לכמה ימים.
אני מאד מתייסרת מכך שאצטרך אולי לקחת תרופות ולשבור את הצום בראשונה בחיי. אבקש את הנחיית כבודו בנושא.
תודה, כתיבה וחתימה טובה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. אין בלקיחת תרופות שבירת צום, וע"כ אם אין זה נצרך מבחינה רפואית אסור לך לאכול ולשתות בנוסף ללקיחת הכדורים.
ב. תקחי את הכדורים בזמן, ואם את צריכה לבולעם עם מים,קחי מים בכף המיסי לתוכם חלק מכדור אקמול שיפגום את המים ובלעי את הכדורים ע"י המים הפגומים והקב"ה ישלח לך רפואת הנפש ורפואת הגוף שלמה.