נעליים ביום כיפור

השאלה: רשום שאסור לנעול נעלי גומי או בד שיש בהם סוליית עור(וכמובן נעלי עור)וכיום כמעט אי אפשר למצוא נעליים כאלה ואני גם לא יודע איפה.
האם מותר ללבוש נעל מעור שיש בה עינוי כמו למשל להשים בתוך הנעל אבנים קטנות או דברים שגורמים לעינוי וכך יהיה בנעל עינוי ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 1:55:08 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש ב"ה הרבה סוגי נעלי גומי בלבד שאיתם אפשר ללכת. אם אין אפשרות אלא חייבים נעלי עור (פחד מפני הגויים וכו´) אפשר להניח בתוך המנעל אבנים שלא יהיה נעים, אבל באופן כללי אין ללבוש אלא נעלי גומי או פלסטיק.

גמר חתימה טובה