צום בהריון

השאלה: שלום,
אני בת 36 בהריון ראשון אחרי טיפולים (iui(
שבוע 17
בנוסף אני אנמית, ההמגולובין מאד נמוך.
ביום שני ביצעתי דיקור מי שפיר, הרופאה המליצה לי לא לצום.
קשה לי מאד מבחינה הלכתית לא לצום, אפילו בתשעה באב צמתי למרות שהייתי בתחילת ההריון והרופאה אמרה לי באופן מפורש לא לצום.
אנא עזרתכם

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 3:08:13 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם הרופאה המליצה לא לצום מסיבה רפואית אמיתית הרי שיש לשמוע בקול הרופאה, אולם אם הרופאה לא יודעת ערך יום הכיפורים יש להתייעץ עם רופא רופאה שיודעים ערך יום הכיפורים. אם אין רופא כזה, יש לשתות לשיעורים מרגע שתרגיש מעט חולשה או סחרחורות, מכיוון שאת אנמית כדאי לשתות 40 סמק של מיץ ענבים כל 10 דקות.

חתימה טובה