צום בהריון

השאלה:

שלום לכבוד הרב,
אני בהריון בשבוע 3+24 (חודש שישי) ויש לי ילד בן שנתיים ותשעה חודשים האם אני צמה כרגיל ביוה"כ? אני ממש חוששת מהצום. כיצד עליי לנהוג?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. אל תחששי.
ב. תשתי לפני הצום יותר מהרגיל, ואל תאכלי דברים מלוחים. תנסי למעט בתנועה ובמאמץ ולשהות במקומות ממוזגים.
ג. אם את יכולה לשכב כל היום בצום - עדיף, ובעלך יסייע בטיפול בבנכם. בהצלחה.
ד. אם תחושי צירים מוקדמים (דבר שלא שכיח בחודש זה) את מותרת לשתות בשיעורים כ-40 סמ"ק משקה מתוק (לא דיאט!) כגון מיץ ענבים כל תשע דקות. אם הצירים לא נפסקים תשתי בכפית בזו אחר זו