צום בהריון בסיכון

השאלה: שלום וברכה
אישתי בחודש התשיעי להריונה ב"ה.
מצבה הבריאותי טוב אך העובר נמצא במצג עכוז.
במצב זה מבצעים ניתוח קיסרי בכל מקרה על פי הרופא, אך הגעה לניתוח שאינו מתוכנן עקב צירים או מצוקה עוברית אינו מומלץ. תאריך הלידה המועדף על ידי הרופאים הוא עוד 3 שבועות.
האם עליה לצום אף על פי שיש סכנה להגעה לניתוח חירום?
בברכת גמר חתימה טובה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 3:19:19 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שאם תנוח בערב החג ותשתה היטב (הרבה סוכרים, מיץ ענבים וכו´) וכמו כן ביום הצום היא תנוח היטב אי"ה לא תזדקק להגיע ללידה מוקדמת. אולם אם תתחיל לחוש מיחושים וכדו´ אזי תתחיל לשתות פחות מ 44סמ"ק כל 9 דקות, כאשר השתיה תהיה של מיץ ענבים ודברים עם סוכרים, שהם מעכבי צירים.

חתימה טובה