צום ביום כיפור

השאלה: שלום
אני סובלת מאפילפסיה כמעט שנה כששאלתי את הרופאה מה לגבי הצומות היא אמרה שאסור לצום אבל בגלל שאני בחורה דתייה היא לא תגיד לא החלטי כשניסיתי לסחוט ממנה תשובה מדוייקת יותר היא אמרה שלא שותים זה יכול להגביר התקפים
אני לוקחת תרופות נגד האפילפסיה פעמיים ביום וחייבים בשעות קבועות לקחת אותם
בנוסף אני עם דלקת גרון ולוקחת אנטיביוטיקה שבאופן אוטומטי מנטרלת קצת את התרופה לאפילפסיה ומגבירה סיכון להתקפים
מה אני עושה לגבי יום כיפור האם לצום מלא? מותר לקחת את התרופות? ( אפשרי לבלוע אותם בלי מים)
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 6:57:33 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. כל תרופה שאפשר לקחת ללא מים אין בעיה.
ב. יש להתקשר לעוד רופא או מי שמטפל במחלה זו ולשאול עוד דעה. אם יגידו שעליך לאכול, את יכולה מהבוקר לשתות עד 40 סמ"ק כל 9 דקות.

חתימה טובה