צום בכיפור והנקה

השאלה: שלום רב
לפני כשבועיים ילדתי בניתוח קיסרי תינוקת פגית בשבוע 27.
מאחר והיא עוד איננה יכולה לינוק אני שואבת למענה חלב אם והיא מואכלת באמצעות זונדה, שאיבת החלב עבורה היא חשובה ביותר מאחר והיא משפיעה מאוד על בריאותה והתחזקותה כפגית.
לאחר השאיבה אני מותשת מאוד ורעבה מאוד (לפעמים אינני יכולה לעמוד לאחר מכן) כמו כן מאחר והיא נמצאת בפגיה, בתקווה שנוכל להשכיר חדר בבי"ח אצטרך ללכת אל הפגיה מספר פעמים ביום כדי לתת את החלב.
אשמח לעצתכם איך לנהוג מבחינת הצום.
תודה רבה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 3:30:21 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב ללידה, והקב"ה ישלח עזרו מקודש לחזקה ולאמצה.
לעניין צום כיפור, מספר עצות, תחילה יש להתחיל לשאוב כבר כעת חלב ולהקפיא, כמו כן עליך למצוא מקום קרוב לפגיה על מנת שתוכלי לנוח ביום הכיפורים ולא להתעייף בדרך ארוכה. עדיף במהלך היום כולו לשכב ולנוח ולא לרדת לתפילות, ואם יש עוד ילדים בבית שהבעל יטפל בהם ואת תשתדלי לנוח.
אם למרות כל הפעולות הללו עדיין תצטרכי להניק מלא והדבר יתיש את כוחותיך, והחולשה תהא גדולה, תוכלי לשתות בשיעורים דהיינו 35 סמ"ק כל 5-9 דקות. כדאי לשתות דברים סוכרים (מיץ ענבים וכדו´), ואי"ה תוכלי לעבור את הצום בשלום.

חתימה טובה