צום וטיפולי פוריות - דחוף

השאלה: אני נמצאת בטיפולי פוריות ivf ואתמול (חמישי) התבצעה שאיבת בייציות. בטיפול הקודם התפתח לי גירוי יתר חזק בשחלות לאחר הטיפול בעקבותיו אושפזתי 4 ימים בבית חולים להשגחה ועירוי נוזלים. (הבנתי שיש קשר ישיר בין צריכת מים להתפתחות של גירוי וכן הבנתי שבמקרה של גירוי יש סיכון ולכן מאשפזים להשגחה). מכיוון שאני בסיכון לגירוי גם הפעם, הרופא (ד"ר פרחי) אמר שאסור לי לצום (חייבת לשתות) בכיפור כי הצום מגביר את הסיכוי להתפתחות של גירוי ואת חומרתו. כיצד עלי לנהוג מבחינת השתיה בכיפור?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 1:21:16 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לצערי השאלה הגיעה אחר יום כיפורים, אני מקווה שהכל בסדר, והקב"ה ישלח לכם עזרו מקודש להקים זרע קודש.

גמר טוב