צום יום הכיפור

השאלה: שלום,
אני כחודש וחצי לאחר לידה מניקה באופן מלא.
האם אני חייבת לצום את צום יום הכיפורים? האם מותרת שתיית מים?

אודה לתשובתכם,
ימית

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 7:09:50 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב

מיניקות מתענות ביום הכיפורים אלא א"כ האשה מרגישה לא טוב (סחרחורות, ערפולים, שחור בעינים וכו´). על כן לכתחילה כדאי לשאוב בימים שלפני יוה"כ חלב כדי שלא תצטרכי להניק כל היום, אלא בדילוגים. כמו כן יש לנוח כל היום במזגן, ולא לצאת החוצה אפילו לבית כנסת. (אם יש צורך אפשר להעזר באישך). נשים רגילות יכולות לגמור את הצום ללא שתייה. אבל אם מופיעים סימנים שהוזכרו לעיל יש לשתות פחות 40 סמ"ק כל 9 דקות.

חתימה טובה