צום יום הכיפורים לאישה בהריון

השאלה: בס"ד

לרב שלום!
אני בהריון בשבוע 13 תחילת חודש 4
ההריון שלי תודה לאל תקין ורציתי לדעת האם אני יכולה לצום באופן מלא או שאפשר לשתות כי שמעתי שאישה בהריון צריכה לצום 12 שעות ואז לשתות מים ממותקים ואז להמשיך את הצום לעוד 12 שעות נוספות
אשמח לקבל תשובה בהקדם כדי לדעת איך לנהוג בצום
תודה וגמר חתימה טובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 3:28:21 AM
בס"ד

שלום וברכת ד
´
הלכה פסוקה היא נשים מעוברות ומיניקות מתענות ומשלימות, ועל כן אשה רגילה למרות שהיא מעוברת צריכה לצום, כדאי ביום רביעי ערב הצום לשתות הרבה דברים עם סוכר (מיץ ענבים וכדו´) ולנוח טוב ביוה"כ, ואי"ה הכל יעבור בשלום. אם חלילה מתחילים להרגיש לא טוב (עיגולים בעינים סחרחורות) אפשר לשתות עד 44סמ"ק מים כל 9 דקות. אבל באופן כללי נשים צמות.

גמר חתימה טובה