צום יום כיפור

השאלה: היי,
רציתי לברר לגבי צום יום כיפור.
אני בהריון בסיכון חודש 9 - עם סכרת ומטופלת ע"י אינסולין פעמיים ביום
וחייבת לאכול בשעות מסודרות לפי תפריט קבוע מראש ע"י דיאטנית מוסמכת ממרפאת סכרת
האם עליי לצום בכיפור? (צמה כל שנה באופן קבוע אך השנה לדעתי הדבר יהווה סיכון לעובר...)

אודה לתשובתכם..

בברכת חג שמח ושנה טובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 7:55:19 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יהי רצון שההריון יעבור בשלום, והלידה תהיה בשמחה בזמנה.
צריך להתייעץ עם הרופא האם אמנם יש חובת אכילה. אם הרופא יגיד שחייבים לאכול, אזי תאכלי בשיעורים דהיינו 33 סמ"ק לחם (פרוסה רגילה) כל 9 דקות. וכן אפשר לשתות מים 40 סמ"ק ג"כ כל 5-9 דקות. אם יש לך דיאטה צריך להתאים אותה לפי התנאים שכתבתי לעיל.

כתיבה וחתימה טובה