צום יום כיפור- דחוף בבקשה

השאלה: שלום רב!

אנו זוג הורים לשלישיה שנולדו לפני מס´ חודשים ברוך השם אחרי מס´ לא מבוטל של טיפולים ונסיונות. אנו מעוניינים לצום, כבכל שנה, אולם חוששים שהטיפול בילדים יצמיא אותנו (אנו מאמינים שעם המנעות ממזון לא תהיה בעיה בעזרת השם) התינוקות ניזונים מתחליפי חלב ולא מהנקה.

נודה על תשובה באם יש מה לעשות על מנת להקל, או שפשוט נצום כרגיל ובעזרת השם נצלח את הצום עד סופו?

חתימה טובה לכל עם ישראל!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 1:53:03 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שהילדים נזונים מתחליפים כך שאין חשש לאוכל הילדים, על כן נראה שיש לצום כרגיל, ברור שצריך למצוא עזרה מסוימת, כך שהאמא תוכל לנוח יותר במשך היום הקדוש, לא להתאמץ ללכת לתפילות וכדו´, אלא הרבה מנוחה, ואי"ה הצום יועיל לטהר אתכם לפני ד´.

גמר חתימה טובה