צום יום כיפור

השאלה: שלום רב אישתי ילדה ב´ באב ( 21.7.2012)

והילד רק יונק הוא לא מוכן לקחת בקבוק וכמובן אפילו לא מוכן מוצץ

ראוי לציין שהילד נולד במשקל 2600 ק"ג ובשביל זה הוא עדין מרגיש צורך לינוק כל שעתים וחצי עד שלוש .

ברצוני לדעת מה הדין לגבי יום כיפור האם מותר לאישתי לצום או לחילופין לשתות לשיעורים? או לאכול במקצת שיספיק לחלב לילד?

בברכת

גמר חתימה טובה.

אמיר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 6:52:37 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי לשאוב עוד היום כמה שאפשר כך שבצום לא תצטרך להניק.
בכל מקרה תתחיל לצום, אם תרגיש חולשה או שאין לה חלב תשתה בשיעורים דהיינו כל 9 דקות עד 40 סמ"ק.
יש לציין שלכתחילה את צריכה לנוח מתחילת היום הקדוש, כדאי לשכוב מול מזגן ושהאיש יטפל בילדים.

חתימה טובה