צום מעוברת

השאלה:

אשתי בחודש ה8 והרופא (לא שומר מצוות) אמר לה שתתחיל לצום ותשתה לשיעורין ואם יש לה כאבי בטן שתשבור מיד.

1. האם הוא נאמן לקבוע.

2. מדובר שאשתי סובלת הרבה מחוסר נוזלים וכל פעם שיש קצת חוסר נוזלים יש לה כאבים גדולים האם היא צריכה לצום
3. לפ"מ הוליכים בשיעורי תורה בקביעת שיעור פרס חת"ס/ חזו"א/ גר"ח נאה?
תודה וגמח"ט

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לא פרטת אם אשתך בריאה וההיריון תקין שאם כן רק אם היא תרגיש לא טוב שתשתה לשיעורים כל שתי דקות מלוא לוגמה. ועדיף שתשתה משקאות מזינים ומתוקים בסוכר ודבש (לא דיאט!) כגון מיצי פירות וכד' ולא מים