צום

השאלה: אני סובלת ממיגרנות קשות, כשמתגברות כאשר אני לא אוכלת באופן מסודר.
זה מתבטא בריצודים בראיה עד כדי איבוד ראיה שיכולים להימשך כשעה. ולאחר מכן מתחיל כאב ראש חזק.
השאלה היא אם מותר לי לצום ביום כיפור מאחר שאם אני לא אוכלת באופן מסודר או מחסירה ארוחות אני עלולה לקבל התקף מיגרנה שיכול להופיע באותו יום או ביומיים שלאחר מכן.

תודה ושנה טובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 7:50:35 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תחילה יש לפנות לרופא שיקבע האם צריך לאכול, וכמה. אח"כ יש לפנות לרב שיתרגם את זה בצורה הלכתית, אבל ללא חוות דעת מקצועית קשה להתיר.

שנה טובה