קרי ביום כיפור

השאלה: שלום כבוד הרב.
אני בא ממשפחה דתייה, ואני לומד בישיבה. אני כל בוקר הולך למנין והכל כדת. אני בן 15 ובערב יום כיפור (אתמול) היה לי קרי. כל כך הצטערתי. אני לא ידעתי מה לעשות , מה לחשוב . קראתי בקיצור שולחן ערוך על קרי ביום כיפור. אבל כשפתחתי את האינטרנט וביררתי ראיתי שכתוב משהוא מבהיל- שלמי שהיה קרי ביום כיפור סימן שהוא הולך למות.
אני לא יודע מה לעשות באמת זה לא בשלטתי . זה לא פעם הראשונה שיש לי קרי. בבקשה תעזור ואני מעדיף תשובה אמיתית ומפחידה מאשר תשובה כדי להרגיע אותי וזה לא האמת.
מבקש תשובה בהקדם
תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 6:41:34 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

מה שנאמר זה לגבי אדם שלא עושה תשובה, אבל מי שעושה תשובה כבר כתב הרמב"ם שאין דבר שעומד בפני התשובה, ואפילו כ"ד דברים שהתשובה קשה, אפשר לעשות תשובה, ולכן אדם שמצטער ומנסה להשתפר בעניין הוצאת זרע, עליו ללמוד את הנושא יותר לעומק מתוך ספרים שעוסקים בדבר (לא סתם קבלה לא להכשל, אלא ברור מתוך ספרים שעוסקים בכך, (ספרי הרב ארוש, הרב יהושע שפירא ועוד). ואם התשובה כוללת תיקון וקבלה כדין אין לכך השפעה. עוד יש להוסיף שכתוב שמי שעברה עליו שנה הוא מובטח שהתקלה תשובתו.

שבת שלום