שם משפחה

השאלה: קראתי פה בין התשובות באתר על שינוי שם המשפחה, בכל התשובות נאמר שלפי היהדות השם משפחה לא חשוב ואף ניתן לשנותו כראות עיניי... שאלתי היא כזו:
אז איך קובעים מי ממשפחת הכהנים ומי ממשפחת הלויים? והאם אני משנה את שם משפחתי לכהן, אהפוך להיות כהן מן המניין ולעלות להיכל כאשר יש את ברכת הכהנים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 3:15:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

גם מי שיקרא לעצמו כהן לא יעשה כהן. לא יעלה לדוכן ולא יפדה את הבן. פודים על פי מסורות, ואם אדם יגיד שכעת הוא כהן לא יתקבל ככהן. ברור שאין לאדם לשנות שם לדבר מכשיל בעתיד.