שמועות

השאלה: שלום..

עשרת ימי תשובה.. יש עניין להיות בעצבות? (או שזה סתם מצברוח שמתלווה..)

ועוד שאלה.. לצערי הרב הפצתי שמועה. שמועה לא טובה. לא חשבתי על המשמעות שלה. לא חשבתי על השם הרע שהיא תגרום... ואני ממש מתחרטת על כך. אין אפשרות שאבקש סליחה ישירות מהאדם שהפצתי עליו. אני דיי מתייסרת בעצמי על מה שעשיתי. וחטאתי.. איך אפשר לעשות תשובה? איך עושים תשובה? אין מצב שאני אוכל להמשיך ככה.. חייבת לכפר עלזה! :(

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 7:42:54 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עשרת ימי תשובה אינם שייכים לעצבות, ואדרבא עבודת ד´ היא מתוך שמחה, אלא שלפעמים אנשים לא יודעים להבחין בין עצבות ורצינות. הימים הם ימים רציניים שיש לשים לב לכל מה שעשינו במשך השנה, אבל לא מתוך עצבות אלא בחרדת קודש. ובייחוד שהקב"ה גילה לנו שהקב"ה קרוב אלינו בימים אלו, והקב"ה לא רוצה שנהיה עצובים אלא אדרבא מתוך שמחה של מצוות התשובה.
ב. לעניין לשון הרע שהופץ, אם זה היה על אדם מסויים את צריכה לדאוג ולמצוא דרך שאנשים לא יאמינו עוד בשמועה זו (כשם שניתן לקלקל אפשר גם לתקן). כמו כן אולי להוסיף ולדבר בשבח אותו אדם ולהקטין את הנזק. כמו כן ללמוד היטב את ספר שמירת הלשון של החפץ חיים.

שנה טובה