שתיה לחולה גואט

השאלה: שלום רב, לראשונה בחיי חליתי בגאוט/שיגדון, וכתוצאה מכך נעדרתי כמעט חודש מהעבודה. בהתייעצות עם רופא משפחה וראומטלוג הבנתי שאסור לי לצום מאחר וזה יגרום להתקף מיידי נוסף. איך וכיצד אני צריך לצום ביום יוה"כ הקרוב? תודה ובריאות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז אלול תשפ"ב 11:49

בס"ד

שלום וברכה

יש להתייעץ עם הרופא המטפל, אבל העצה היא לשתות עד 45 סמ"ק כל פחות מ 9 דקות, אם צריך יותר אפשר לצמצם עד כל 4 דקות. בד"כ ממה שאני יודע העיקר זה מים בגוף שלא תעלה החומציות, אבל אם הרופא אומר שצריך גם לאכול, יש לאכול עד 30 סמ"ק כל 9 דקות ואם צריך אפשר כל 4 דקות.

כתיבה וחתימה טובה