תפילות

השאלה: רבני מכון התורה והארץ שלום רב,
סבור שמכיר אתכם משאלה קודמת שלי בעניין השבת.
כעת, ברצוני לשאול אם ניתן בבקשה לקבל כאן את תוכן התפילות שמתווספות לתפילות הסטנדרטיות: כל נדרי ונעילה (את הוידוי יש לי) ליום כיפור.
בנוסף, אם אין בידי כוח ללכת להיות נוכח בנעילה- אפשר להתפלל מהבית או שלשתות ואז ללכת לבית הכנסת (בעבר התעלפתי ממש בפתח בית הכנסת)?
תודה.

שנה טובה וגמר חתימה טובה,
שי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 3:10:13 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. עדיף להתפלל נעילה בבית ולא להגיע חלילה למצב של התעלפות וחשש התעלפות. הצום הוא חיוב מהתורה והכל התפילות הם מדרבנן.
ב. לגבי התוספות צריך לחפש באינטרנט, בידי אין חומר מוכן על כך.

חתימה טובה