"על הניסים" ביום ירושלים ויום העצמאות

השאלה:

בסידור גואל ישראל שכתבת ישנו נוסח יפהפה של "על הניסים"!!
אבל כבוד הרב לא מציין את 2 הנוסחאות הקיימות של הן של יום העצמאות ויום ירושלים (שונה ממנו)

בנוסף לכך בהוצאה הראשונה כתוב - הרוצה להסיף - רשאי לעשות כן בכל נוסח שהוא.. ולא רק להרהר - כמו שנכתב אחרי בהוצאות הבאות (הוצאה של אייר התשנ"ח לקראת 50 שנה למדינת ישראל) למה שינה לכתוב אך ל"הרהר" ?
תודה וחג גאולה שלמה שמח!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הוספה בתפילה היא רק בבקשות ולא בשלש ראשונות ואחרונות ולכל ראשונות ואחרונות ולכל היותר מותר להרהר וניתן להוסיף בקשות והודאות בשומע תפילה.