יום ירושלים

השאלה:

שלום וברכה אני גר בב"ש, ואצלינו השנה מקדימים את ציון יום ירושלים בתוכנית שנעשית בציבור- ליום חמישי, כאשר יום ירושלים אמור לחול ביום ראשון. שאלתי היא - האם יש עניין להשתתף באירועים אלו, או לחגוג את יום ירושלים בתאריך האמיתי? תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | אייר תשע"ה

בס"ד

שלום וברכת ד'

עיקר הציון של היום הוא הודאה לקב"ה על כך שעשה עמנו ניסים ונפלאות, על כן עדיף לעשות באותו היום שזה קרה, וכפי שנהגו מאז ומעולם "פורים" בימים מיוחדים. אבל מאידך אם עושים איזה פעולת הודאה שלא באותו היום, אבל המטרה היא להודות על הנס, נראה שיש מקום להשתתף, כדי לא לפרוש מהציבור ולחזק את נושא ההודאה לקב"ה. (אנו מוצאים שאפילו מגילה קראו קודם זמנה במקומות שלא יכלו לעשות בזמן המדוייק, מכאן שגם בערב המועד יש לו ערך של הכנה).

 יש להוסיף שאם אנשים היודעים את ערך ההודאה לא ישתתפו באירועים מסוג זה, אדרבא זה יכול להתגלגל למחוזות אחרים, ואנו רוצים להוסיף בהודאה לקב"ה. ברור שגם ביום ירושלים עצמו אז יאמרו בבתי כנסיות את התפילות המיוחדות.

ראה בטוב ירושלים