מופע ירב יום ירושלים

השאלה:

כיון שאני אשכנזי , סשש משפחתנו , לנהוג מנהגי אבלות מר"ח אייר עד ג סיון. כידוע רוב הציבור נוהג מהגי אבלות מפסח עד ל"ג בעומר. כחלק מאירועי 50 שנה לשחרורי ירושלים , אורגן בעירנו מופע גדול של הזמר אברהם פריד , לכבודה של ירושלים. המופע יומיים לפני יום ירושלים. שאלתי : האם לי ולי ולבני ביתי מותר להשתתף במופע שכזה , שבו תהיה נגינת תזמורת ושירת זמר ,וכמובן גם דברים בענין ירושלים? אשמח לתשובתכם המהירה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח אייר תשע"ז 11:09

בסד

שלום וברכה

אם המופע בא לחזק את ירושלים אפשר להקל. אבל אם עיקר הליכתך למופע מוזיקלי לשמחה אין ללכת בספירת העומר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והאאץ