סיפור מעלותיהם של צדיקים ביום פטירתם שחל בשבת

השאלה:

תודה על המענה, האם נכון להסיק מדבריך, כאשר אין חשש לבכי כגון במרחק של שנים רבות מהפטירה, (כך אנו נוהגים ביום זיכרון לסבא הגדול שהיה דמות רבנית חשובה) שגם בשבת שאין מספידים, בסמוך ליורצאייט מספרים על מעלותיו הגדולות ולא חוששים לאיסור הספד

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ה' ניסן תשפ"ב 14:57

ב"ה

שלום וברכה

אכן, מקובל בעם ישראל לעסוק במעלותיהם של צדיקים במיוחד ביום השנה לפטירתם אף כאשר ימי הזיכרון הם בשבתות וימים טובים. זאת מתוך מטרה ללמוד מהנהגתם שזהו עצמו לימוד תורה.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב